Träffa Raybased, Sleepo och Axonkids i Stockholm den 16 november!

Waterfront-1024x683

Träffa Raybased, Sleepo och Axonkids i Stockholm den 16 november!

Måndagen den 16 november presenterar Raybased, Sleepo och Axonkids sina verksamheter på Radisson Blu Waterfront i centrala Stockholm. Två av bolagen, Raybased och Sleepo, står inför en börsnotering på AktieTorget och bjuder samtidigt in allmänheten att bli delägare i bolagen.

Presentationerna kommer att hållas mellan kl. 18 – 20.30 på Radisson Blu Waterfront, Nils Ericsons Plan 4 i Stockholm (karta). Anmälan sker till anmalan@inwestcorp.se. I samband med presentationerna serveras lättare förtäring och kaffe/te. Arrangemanget är helt kostnadsfritt för besökare.

Raybased

Raybased är ett svenskt teknikbolag som verkar inom det område som populärt kallas Internet of Things (IoT). Raybased implementerar IoT i kommersiella fastigheter genom att utveckla och sälja ett öppet trådlöst system för avancerad fastighetsautomation. Systemet gör det möjligt att övervaka, styra och optimera alla elektriska funktioner i en fastighet, såsom t.ex. värme, ventilation, belysning och säkerhetssystem. Systemets potential är dock långt större än så och endast den mänskliga fantasin sätter gränsen. Systemet kan liknas vid ett Android eller IOS för fastigheter.

Bolaget står inför en kommersialiseringsfas och samarbetar med bl.a. Bravida och Castellum Eklandia. I december 2015 kommer bolaget genomföra den första kommersiella installationen hos kund. Raybased drivs av ett team som bl.a. har grundat och byggt upp miljardbolag som Caran och XDIN.

Raybased genomför under november månad en publik spridningsemission på 7,3 MSEK, varav Bolaget redan har erhållit teckningsförbindelser på 4 MSEK. Bolaget planerar att noteras på AktieTorget i samband med den publika emissionen.

Bolaget presenteras av VD Lars Granbom och styrelseordförande Jonny Sandberg.

Sleepo

Sleepo är ett e-handelsbolag som säljer möbler och heminredning på nätet, med ett uttalat fokus på att hålla marknadens bästa och bredaste sortiment. Bolaget grundades 2011 och har vuxit snabbt och erbjuder idag över 10 000 produkter fördelat över 80 varumärken kombinerat med bolagets egna varumärken. Idag har Sleepo cirka 70 olika produktkategorier inom möbler och heminredning, och sortimentet växer kontinuerligt. Sleepo omsätter idag cirka 40 MSEK på rullande tolv månader med bruttomarginaler som ligger på cirka 35-40 procent och med mycket låg andel returer.

Bolagets marknad är stor och växer snabbt. I Sverige omsätter möbler och heminredning cirka 50 miljarder kronor per år. För närvarande växer försäljningen av möbler och heminredning på nätet med cirka 30 procent per år. En tydlig trend är att konsumenten i snabb takt förflyttar sig från fysiska butiker till näthandel. Tillväxttakten inom segmentet är för e-handeln nästan fyra gånger högre än för den fysiska handeln. Samtidigt är internetpenetrationen för e-handel inom möbler och heminredning fortfarande låg relativt andra segment såsom kläder och böcker. Med andra ord finns det en potential för möbler och heminredning på nätet.

Sleepo har under sina första år genomfört väsentliga investeringar i bl.a. sortiment, logistik, IT-struktur och varumärkeskännedom. Bolaget har idag en högst skalbar affärsmodell att växa vidare ifrån. Sleepo genomför under november/december en publik spridningsemission på 8 MSEK i syfte att tillföra bolaget mer expansionskapital. Bolaget planerar att noteras på AktieTorget i samband med den publika emissionen.

Bolaget presenteras av VD Philip Nickolsten.

Axonkids

Axonkids utvecklar, tillverkar och säljer bilbarnstolar för en internationell marknad. Bolagets filosofi baseras på den svenska traditionen och säkerhetstänkandet om att små barn ska färdas bakåtvända i bilen. Bolaget har under det senaste året haft stora kommersiella framgångar och har slutit ett flertal distributörsavtal i bl.a. Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Grekland och Kina. Just nu genomför bolaget en nyemission på 6,3 MSEK för att stärka rörelsekapitalet i syfte att hålla en hög leveranssäkerhet mot Europeiska distributörer. Axonkids är noterad på AktieTorget sedan 2014.

Bolaget presenteras av VD Tony Qvist.