Träffa Plejd och Eatgood den 17 februari i Göteborg!

Huvudbild-investerarträff-17-feb

Den 17 februari, kl. 18:00, gästas vi av två spännande bolag som står inför en notering på AktieTorget inom kort: Plejd och Eatgood. Investerarträffen kommer hållas på Hotel Radisson Blu i centrala Göteborg och anmälan sker till anmalan@inwestcorp.se eller per telefon på 0522-184 62. Vänta inte med er anmälan då vi anpassar lokalen efter antalet anmälda. Efter presentationerna serveras lättare förtäring och kaffe/te. Anmälan efter den 16 februari kan inte garanteras förtäring.

Plejd

Plejd är ett innovativt svenskt teknikbolag som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Bolaget vitaliserar belysningsmarknaden genom att ligga i framkant i den teknikutveckling som populärt brukar kallas för Internet of Things.

Bolagets ursprung är från marknaden för superyachter där Plejd idag har utvecklat ett marknadsledande styrsystem för media och komfortsystem som bl.a. används på en av världens största yachter, M/Y Pelorus. Med hjälp av den samlade erfarenhet som bolaget erhållit från superyacht-marknaden har Plejd nu utvecklat en produktserie inom smart belysning som riktar sig till en bred konsumentmarknad. Produktserien består bl.a. av dimmers. LED-drivers, controllers för tredjepartsprodukter och smartplugs för vanliga eluttag. Produkterna kompletteras med en infrastruktur av molntjänster och en mobilapp som tillsammans utgör en intuitiv och användarvänlig lösning för styrning av belysning.

Den nya produktserien lanseras under våren 2016 och förhandsintresset från såväl elektriker, elgrossister och användare har varit mycket stort. Bolaget slutförhandlar just nu med två av Sveriges ledande elgrossister om att ta in produktserien i sortimentet.

Plejds teknik kan även utformas i form av en insticksmodul som gör det möjligt att integrera Plejds teknik hos t.ex. globala armaturtillverkare. Därigenom skapas smarta uppkopplade armaturer som går att kopplas samman trådlöst och styra och automatisera med hjälp av t.ex. en smartphone. En sådan färdigpaketerad lösning bedöms vara attraktiv för många armaturtillverkare och innebär en potentiellt globalt skalbar försäljningstillväxt för Plejd.

Plejd genomför under februari/mars en publik spridningsemission på cirka 13 MSEK inför notering på AktieTorget. Emissionen är säkerställd genom teckningsförbindelser till cirka 68 procent, eller motsvarande 8,9 MSEK. Bolaget värderas i spridningsemissionen till cirka 22,3 MSEK pre-money.

Presenteras av VD Babak Esfahani.

Läs mer på www.plejd.com.

Eatgood

Eatgood är ett företag från Borås som har utvecklat en speciell ugn, Lightfry-ugnen, som kan tillaga pommes frites andra friterade maträtter utan frityrolja. Tillagningen sker istället med hjälp av ånga och varmluft. Det innebär att användaren slipper hantering av frityrolja som i många fall är ett arbetsmiljöproblem och kunden får mat som är betydligt hälsosammare än vid traditionell fritering. Bolagets kunder är professionella restaurangkök och snabbmatsanläggningar på en global marknad. Det finns därutöver ett flertal andra potentiella kunder.

Eatgood planerar för en notering under våren 2016. I samband med noteringen kommer bolaget genomföra en publik spridningsemission om cirka 11,6 MSEK.

Presenteras av VD Henrik Önnermark.

Läs mer på www.eatgood.se.