Träffa intressanta bolag på Life Science-dagen i Göteborg den 9 mars 2016

Huvudbild-Life-Science-dagen-2016-1024x683

Onsdagen den 9 mars 2016 bjuder vi in allmänheten till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg för att under en heldag lyssna till flera spännande bolag verksamma inom Life Science- eller Medtech-sektorn.

​Arrangemanget kommer att hållas i Wallenbergsalen och samtliga presentationer kommer att streamas live på www.lifesciencedagen.se.

För besökare på plats bjuds det på matbuffé, kaffe och tilltugg. Missa inte chansen att lyssna på och ställa frågor direkt till ledningen för bolagen nedan.

 

Arrangemanget är kostnadsfritt men föranmälan krävs till anmalan@inwestcorp.se eller events@finwire.com senast den 7 mars.

A1m Pharma

A1M Pharma utvecklar en läkemedelskandidat baserad på de naturliga funktionerna hos A1M – ett kroppseget protein som har stor betydelse för kroppens försvar mot hemoglobinförgiftning och oxidativ stress.

Företaget bildades av forskare vid Lunds universitet som bolagiserade verksamheten 2008.
Idag fokuserar bolaget på utveckling inom behandling och diagnostik av havandeskapsförgiftning (preeklampsi) samt akut njurskada.

A1M Pharmas aktie är sedan år 2013 noterad för handel på AktieTorget.

Företaget presenteras på LifeSciencedagen av Tomas Eriksson, VD

http://www.a1m.se/

 

Double Bond Pharmaceutical

Double Bond Pharmaceutical är ett läkemedelsbolag som utvecklar målsökande läkemedel baserade på ZIP-deliveryTM teknologin. Företaget riktar in sig på behandlingar av cancer, infektioner, autoimmuna sjukdomar och andra livshotande tillstånd.

Företaget presenteras på Life Science-dagen av Igor Lokot, VD

http://www.doublebp.com/

Gabather

Gabather är ett läkemedelsutvecklingsbolag. Utvecklingen är inriktad mot antidepressiva och ångestdämpande läkemedel, smärtbehandlande läkemedel samt minnes- och kognitionsförbättrande läkemedel.
För ett av läkemedlen har preklinisk fas genomförts. Bolagets ambition är att sälja sina projekt till större läkemedelsbolag för vidareutveckling.

Företaget presenteras på Life Science-dagen av Bert Junno, VD

http://www.gabather.com/

Saniona

Saniona är ett forsknings- och utvecklingsbolag fokuserat på forskning och utveckling av läkemedel för sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar och smärtlindring.

Bolaget har en omfattande portfölj av potentiella läkemedelskandidater i preklinisk eller klinisk fas 1.

​Forskningen är inriktad på jonkanaler som utgör en unik proteinklass som möjliggör och kontrollerar passage av laddade joner i cellernas membran. Har pågående samarbetsavtal med Pfizer Inc. och Ataxion Inc., det sistnämnda finansierat av Atlas Venture Inc. Saniona har sitt kontor i Köpenhamn där bolaget har en forskningssite av hög internationell klass med 16 medarbetare. Saniona är noterat på AktieTorget sedan april 2014 och har cirka 800 aktieägare.

Företaget presenteras på Life Science-dagen av Thomas Feldthus, vVD/CFO

http://www.saniona.com/

Redsense Medical

Redsense Medical har utvecklat och äger alla rättigheter till teknologin bakom övervakningssystemet Redsense. Redsense är ett blodläckagelarm som kan upptäcka vennålsutdragning. Vennålsutdragning kan drabba patienter som får hemodialysbehandling. Produkten har använts i över 400 000 dialysbehandlingar.

Företaget presenteras på Life Science-dagen av Patrik Byhmer, VD och grundare.

http://www.redsensemedical.com

Fler bolag presenteras inom kort…